*Nettavisen* Nyheter.

Ouslands makker gjennom isen

Mike Horn fra Sør-Afrika hadde en dramatisk torsdag på ferden mot Nordpolen. Han gikk gjennom isen to ganger.

27.02.06 08:26

- I dag har det vært langt fra en perfekt dag. Før vi forlot teltet i morges, snakket vi om at vi håpet det ble en dag på det jevne – uten store overraskelser. Men de kom, skriver Ousland påhjemmesiden sin.

Våt
- Vi gikk og hadde grei fremgang. Så forsvant plutselig Mike ned i en snødekket råk som han ikke så. Da han skjønte at det var vann under, var det for sent – han var allerede kommet i overbalanse. Foten hans ble våt, men han kom seg veldig raskt opp. Vi fikk satt opp teltet med én gang, slik at han kunne skifte sokker, sier nordmannen.

Uflaksen var likevel ikke brukt opp for Horn som fikk kjenne iskaldt vann igjen litt senere på dagen.

- Det tok ikke mer enn en time før vi var i gang igjen. Vi fortsatte videre i fem–seks timer. Vi skulle krysse en helt normal overgang – vi trodde ihvertfall det. Jeg gikk over først og skred halvmeteren over til et isflak på ti kvadratmeter. Da Mike skulle følge etter skled plutselig isflaket raskt bortover slik at han ikke kom seg over. Han ramlet uti helt til livet og ble skikkelig våt. Heldigvis klarte han kjapt å gripe iskanten og dro seg opp, forteller Børge.

Alvorlig
Gutta fikk raskt opp teltet på nytt og ifølge Ousland kunne situasjonen blitt alvorlig.

- Det som berget oss var at temperaturen bare var –15¿C; ellers hadde dette vært skikkelig alvorlig. Resten av dagen bestod av å tørke klær, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag