Det var Meteorologisk institutt som tirsdag ettermiddag la ut et bilde av kontoret til mannen som bor i Longyearbyen på Svalbard.

Der kan man se et helt nedsnødd kontorrom, med hvit nedbør både på sofa, skrivepult, gulv og vegger.

Les også: Stoltenberg kom med vaksine-spådom på søndag. Nå går Bent Høie enda lenger

- Jeg trodde vinduet var lukket igjen, men det må ha blåst opp. Det er i hvert fall det jeg går ut ifra, sier Hagen lattermildt til Nettavisen.

Det er kanskje ikke så rart. Natt til tirsdag ble det nemlig på det meste målt vindkast på over 29 meter i sekundet i Longyearbyen.

- Må jobbe ut snøen

Han jobber på en miljøstasjon i Sveagruva på Spitsbergen, men må nå se seg om etter et annet sted å jobbe midlertidig.

- Det blir nok bare å finne et annet sted på miljøstasjonen, men jeg må jobbe ut snøen fra kontoret først, forteller han.

Bortsett fra at årsaken til det provisoriske «hjemmekontoret» er nokså forskjellig fra de fleste andre, mener Hagen koronapandemien ikke merkes noe særlig annerledes på øygruppen i Arktis enn for folk flest.

- Man må ta sine forholdsregler her også, men nå vet jeg ikke akkurat hvordan det gjøres de forskjellige stedene, sier han.

Les også: Koronakrisen kan ha overraskende effekt: - Nå har vi et felles prosjekt (+)

- Alvorlig

De som derimot har blitt kraftig koronapåvirket på Svalbard, er hotellnæringen. Svalbard Hotell & Lodge fortalte til Nettavisen i mai 2020 at de hadde 99 prosent omsetningstap måneden i forveien.

Visit Svalbard kunne nylig annonsere at turist-trafikken for november var mer enn halvert i år.

- Det understreker den alvorlige situasjonen for hele Svalbard, sier daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, til Svalbardposten.

Les også: Toppsjefer i Nemko har ikke tro på hjemmekontor som varig løsning