Gå til sidens hovedinnhold

Over 100 drepte i selvmordsaksjoner i Pakistan

Minst 101 personer er drept i en serie bombeattentater i to byer i Pakistan torsdag. Over 200 er såret.

De største tapene skjedde i provinshovedstaden Quetta i Balutsjistan-provinsen, melder pakistansk politi.

I to koordinerte eksplosjoner sent torsdag kveld lokal tid ble minst 69 mennesker drept og over 100 såret, oppgir visepolitiinspektør Hamid Shakil til nyhetsbyrået Reuters.

Byrået melder om til sammen 80 drepte i Quetta torsdag. Men nyhetsbyrået AFP meldte sent torsdag at antall drepte er steget til 92.

Biljardklubb
Den første av de to samordnede eksplosjonene skjedde utenfor en biljardklubb. Lokale innbyggere mener den første eksplosjonen var en selvmordsaksjon.

Da politi, redningspersonell og pressefolk kom til etter få minutter, eksploderte nok en bombe. Dette skal ha vært en bilbombe. Fem politifolk og en kameramann var blant ofrene.

Eksplosjonene skjedde i en sjiamuslimsk bydel, og en gruppe som kaller seg Lashkar-e-Jhangvi har sagt det er den som står bak.

Marked
Tidligere på dagen ble minst elleve personer drept og over 40 såret av en bombe som eksploderte på folksomt marked i byen.

En lokal gruppe som kjemper for å løsrive provinsen Balutsjistan, har tatt på seg ansvaret for angrepet mot markedet. Tre politifolk ble såret. Ellers var flesteparten av de drepte og sårede grønnsakshandlere og selgere av brukte klær.

Gruppen som sier den sto bak angrepet, kaller seg Den forente balutsjiske armé.

Balutsjistan er en fattig provins, men med store forekomster av gass, kopper og gull.

Nordvest
I en annen hendelse torsdag ble 21 mennesker drept og over 60 såret i en bombeeksplosjon som ble utløst idet folk samlet seg for å høre en religiøs leder snakke i byen Mingora i den nordvestlige Swat-provinsen.

– Antall døde kan stige fordi tilstanden til flere av de sårede er livstruende, sier legen Niaz Mohammad ved Saidu Sharif-sykehuset i Mingora.

Politiet oppga først at eksplosjonen skyldtes en gasslekkasje, men forklarte senere at det var en bombe som ble sprengt.

Kommentarer til denne saken