Over 100 fryktes omkommet etter jordskred i USA

Myndighetene blokkerer veien frem til rasområdet nord for Seattle. Hittil er åtte mennesker bekreftet døde, mens 108 er savnet.

Myndighetene blokkerer veien frem til rasområdet nord for Seattle. Hittil er åtte mennesker bekreftet døde, mens 108 er savnet. Foto: Elaine Thompson (Ap)

14 mennesker er funnet omkommet, og over 100 er fortsatt savnet etter helgens jordskred utenfor Seattle i USA.

25.03.14 05:09

14 mennesker er funnet omkommet, og hele 176 er meldt savnet etter helgens jordskred utenfor Seattle i USA, melder NTB.

Redningsmannskaper fortsetter letingen i en fjellside i Snohomish utenfor storbyen Seattle, der nærmere 50 bolighus og et ukjent antall biler ble tatt av lørdagens ras.

Selv om mange fortsatt er savnet, tror og håper redningsmannskapene at mange av navnene på lista kan strykes etter hvert som folk melder seg.

Kvikkleire har gjort letingen etter ofre vanskelig og flere redningsarbeidere har selv trengt hjelp for å komme seg ut av de lumske massene. Noen av dem måtte heises ut etter å ha sunket helt ned til armhulene.

At skredet gikk på en lørdag, kan ha ført til at flere folk ble rammet enn om det hadde skjedd på en hverdag.

– Det var lørdag, og dermed var det trolig flere folk der enn det ville vært på en ukedag, sier lederen for nødtjenestene i Snohomish, John Pennington.

Myndighetene frykter også at jordraset skal føre til flom, ettersom massene har skapt en demning i Stillaguamish-elva. Beboere nedover langs elva er evakuert av frykt for at demningen skal briste. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.