RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 100 mill. for Onarheim

Sist oppdatert:
Anders Onarheims lønn vekker oppsikt i Sverige.
De siste tre årene har Anders Onarheim hentet hjem over 100 millioner norske kroner i lønn og bonus som toppsjef for norske Carnegie.

Ifølge Dagens Industri (DI) setter det ham på en klar lederplass på Stockholmsbørsen.

Den svenske næringslivsavisen bruker forsiden på lønnen til den nye Carnegie-toppen. For stigende oljepriser har vært lønnsomt for den norske Carnegie-toppen, som nå overtar ledelsen for hele det skandinaviske finanskonsernet. I 2005 tjente han 26 millioner kroner, i fjor over 50 millioner.

- Jeg har vært ansvarlig for de største kundene, som har vært mest aktive. Jeg vil ikke skryte med hva jeg tjener, sier han til DI.

Opsjonsavtaler og høye bonuser har vært noe av det som har vekket irrtaisjon mot Carnegie i Sverige, blant annet ga feilaktige vurderinger bonusutbetalinger på totalt 175 millioner svenske kroner.

Carnegie hadde sitt beste år i Norge noensinne i fjor. Emisjons- og rådgivningsoppdrag ga et resultat før skatt på 365 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere