Gå til sidens hovedinnhold

Over 100 pågrepet for menneskesmugling i Europa

Haag (NTB-AFP): Politiet har pågrepet 103 personer i ti europeiske land i en større politioperasjon mot et nettverk anklaget for menneskesmugling.

Ifølge Europol er personene mistenkt for å ha smuglet et stort antall ulovlige innvandrere til Europa og mellom ulike europeiske land.

1.200 politifolk var involvert i aksjonen, som er en av de største i sitt slag noensinne. Pågripelsene ble gjort tirsdag morgen av politiet i Kroatia, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Polen, Slovakia, Tyrkia og Kosovo.

Nettverket har smuglet mennesker fra en rekke konfliktrammede områder, som Afghanistan, Irak, Pakistan og Syria. De fleste er blitt brakt til Europa via Tyrkia og Vest-Balkan, opplyste Europol onsdag.

- De ble ofte smuglet på umenneskelige og farlige måter, som i svært små og skjulte rom i gulvene på busser og lastebiler, i godstog eller på båter, heter det i Europols uttalelse.

I alt 117 boliger ble gjennomsøkt under aksjonen, og politiet beslagla et stort antall mobiltelefoner, PC-er, bankutskrifter, en halvautomatisk rifle med store mengder ammunisjon, samt over 1,3 millioner kroner i kontanter. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?