– Politiet oppfordrer foreldre med barn i tenårene om å sjekke hvor de er og hente dem om de er i Porsgrunn sentrum, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

De melder at over 100 ungdommer går gatelangs i byen, og at flere av de skal være berusede. Flere av ungdommene er så unge som 13–15 år, ifølge politiet.

– Det er mange fulle ungdommer som går i gatene. Vi vil gjerne at foreldrene skal hente dem så det ikke oppstår ulykker som at de blir påkjørt, forteller Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Les også: Rolige forhold under Sian-demonstrasjon i Oslo

Tromsø: – Foresatt varslet

I Tromsø opplyser politiet at de har avsluttet en fest med opptil 60 ungdommer til stede, der mange av de var mindreårige.

– Foresatt til den mindreårige som arrangerte festen, er varslet og på vei hjem for å passe på at festen forblir avsluttet, meldte de.

Les også: Bil kjørte vinglete i Grenland – presset i grøfta av politiet

I en senere oppdatering skriver Troms politidistrikt at det også i Tromsø sentrum er mange mindreårige ungdommer som går rundt beruset.

– Vi har akkurat tatt hånd om en beruset 14-åring som var helt ute av stand til å ta vare på seg selv. Pårørende er varslet, skriver de.

Mister pusten

I samme by skal det også være personer som mister pusten i kø til byens utesteder:

– Det meldes om lange køer utenfor byens utesteder. Dørvaktene ved et utested har bedt oss om bistand. Det skal være så mye press i køen utenfor utestedet at folk i køen mister pusten. Vi er på stedet og bistår med å roe ned køen.

Fest ute av kontroll

Også i Hamar har festglad ungdom fått politiets oppmerksomhet:

– Meldt om fest i privathus i sentrum hvor ansvarlig hadde mistet kontroll. Ved vår ankomst var det ca 30-40 ungdommer. Festen er avsluttet og pårørende til den ansvarlige er varslet, skriver politiet ved 23:20-tiden.