RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 1.000 rumenere pågrepet i Oslo

Oslo (NTB): 1.054 rumenske statsborgere ble pågrepet av politiet i Oslo i løpet av årets elleve første måneder. Det er en dobling fra i fjor.

Visepolitimester Roger Andresen kan ikke si hvor stor del av den rumenske kriminaliteten som romfolket har stått for, men situasjonen kan ikke fortsette, understreker han.

- Noe må gjøres. Vi kan ikke ha en slik sommer til, sier Andresen til Aftenposten.

Han sier det er vanskelig å si hvilke grupper som utfører hvilke kriminelle handlinger. Romproblemet i hovedstaden er ifølge Andresen todelt. Det er et kriminalitetsproblem, og det er et ordensproblem. Selv om ikke alle fra romfolket er kriminelle, så vet politiet at det følger mye vinningskriminalitet med dem, sier han.

- Rumenere topper pågripelsesstatistikken for utenlandske borgere soleklart. Det handler om alle former for vinningsforbrytelser, sier Andresen og ramser opp nasking, innbrudd og lommetyveri.

- Kriminaliteten som følger med rumenerne, er et megaproblem som krever en urimelig stor andel av våre ressurser, sier visepolitimesteren og legger til at det følger store problemer med folk som ikke har noe sted å bo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere