*Nettavisen* Nyheter.

Over 10.000 døde i USA: - Dette er ikke akseptabelt

- Dette er totalt uakseptabelt, sa New Yorks guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferansen på mandag og viste frem bilder fra helgen der folk koste seg og samlet seg rundt om i New York. Guvernøren sier folk setter liv i fare ved å bevege seg så fritt og tett som dette.

- Dette er totalt uakseptabelt, sa New Yorks guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferansen på mandag og viste frem bilder fra helgen der folk koste seg og samlet seg rundt om i New York. 

Nå raser New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, mot flere av de som koste seg ute i solen i New York helgen.

06.04.20 22:52

OSLO/NEW YORK (Nettavisen): – Dette er totalt uakseptabelt. Det handler ikke om livet ditt. Du har ikke rett til å sette andres liv i fare, uttalte New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, på en pressekonferanse på mandag - samtidig som han viste frem bilder av folk koste seg og samlet seg rundt om i New York.

Bildene han viste frem ble tatt i Domino Park i Brooklyn, Union Square på Manhattan og Astoria Park i Queens i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre. Over 4700 personer er nå døde i New York som en følge av koronaviruset, opplyste New Yorks guvernør Andrew Cuomo på mandag.

Over 4700 personer er nå døde i New York som en følge av koronaviruset, opplyste New Yorks guvernør Andrew Cuomo på mandag. Foto: Facebook

Vil gi 10.000 kroner i bot

Guvernøren sier folk setter liv i fare ved å bevege seg så fritt og tett som bildene viser. Han viste også til at alle har en svært viktig rolle fremover for begrense skadene ved virusutbruddet.

Cuomo har innført strenge restriksjoner når det gjelder folks bevegelsesfrihet og sosial distanse.

Klikk på bildet for å forstørre. Bildene Andrew Cuomo viste frem ble tatt i Domino Park i Brooklyn, Union Square på Manhattan og Astoria Park i Queens i helgen.

Bildene Andrew Cuomo viste frem ble tatt i Domino Park i Brooklyn, Union Square på Manhattan og Astoria Park i Queens i helgen. Foto: Facebook/Andrew Cuomo

Mandag kunngjorde han også at boten for å bryte bestemmelsene blir hevet fra 500 til 1.000 dollar, i overkant av 10.000 kroner.

Han vil at politiet skal gå mer «aggressivt» til verks for å håndheve restriksjonene.

Les: Raser mot Dagbladet etter «stappfullt i Oslo»-sak: – Det er en forfalskning

4758 dødsfall bare i New York

Ifølge Reuters har USA nå passert 10.000 døde som følge av koronaviruset. New York-guvernør Andrew Cuomo uttaler mandag at det bare i New York er registrert 4758 dødsfall.

Se pressekonferansen med Andrew Cuomo her:

USA er det landet med tredje høyest antall dødsfall i verden som følge av koronapandemien. Kun Italia og Spania har flere.

Ifølge nyhetsbyrået er det registrert over 336.000 smittetilfeller i USA. Over 10.000 er nå døde, nærmere bestemt 10.252.

- Det er et godt tegn

New York-guvernør uttalte på en pressekonferanse mandag at antall sykehusinnleggelser har gått ned sammenlignet med de siste to dagene.

- Det er et godt tegn, sier Cuomo ifølge CNN.

Klikk på bildet for å forstørre. New Yorks guvernør Andrew Cuomo viste på mandag de ferske tallene som viser nedgang i antall sykehusinnleggelser i New York.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo viste på mandag de ferske tallene som viser nedgang i antall sykehusinnleggelser i New York. Foto: Facebook

Tallet på antall døde har nå også flatet seg ut, to dager på rad.

- Nå ser vi en avflatning for to dager, men det er ikke bare gode nyheter. New York er fortsatt den mest berørte staten og New Jersey har store vansker, fortsetter guvernøren.

Cuomo sier også at New York må fortsette med sosial distansering også fremover.

Alle skoler og ikke-kritiske arbeidsplasser vil forbli stengt frem til 29. april.

I New York har man lenge sett etter tegn på at høyden kan være nådd, og på søndag ble det presentert tall som kan gi grunn til håp.

Klikk på bildet for å forstørre. Antall personer i respirator i New York synker nå.

Antall personer i respirator i New York synker nå. Foto: Facebook

Før første gang gikk nemlig antall døde på et døgn ned, fra 630 til 594 på søndag. Mandag ble det meldt om til sammen 599 døde, noe Cuomo anser som to dager på rad med en utflatning. Antall døde er dermed oppe i 4758 i New York.

Vil bruke hospitalskip til koronapasienter

På pressekonferansen mandag opplyste Cuomo også at han skulle ringe president Donald Trumo og be om at det militære hospitalskipet USNS Comfort, som har lagt til kai i New York, som ledd i innsatsen for å håndtere koronaepidemien i byen, kan brukes til korona-pasienter.

Klikk på bildet for å forstørre. I en tidlig beregning ble det sagt at New York hadde behov for 110.000 sykehusplasser. Det ble deretter justert ned til 55.000 plasser. Mandag ble det presentert en ny analyse som tar høyde for at det trengs i underkant av 20.000 sykehusplasser i New York.

I en tidlig beregning ble det sagt at New York hadde behov for 110.000 sykehusplasser. Det ble deretter justert ned til 55.000 plasser. Mandag ble det presentert en ny analyse som tar høyde for at det trengs i underkant av 20.000 sykehusplasser i New York. Foto: Facebook

Skipet fra den amerikanske marinen har 1000 sykesenger og skal etter planen brukes til å behandle pasienter som ikke er smittet av koronaviruset, men som trenger helsehjelp av andre årsaker. Cuomo sier at skipet har svært få pasienter, og at de trenger skipet for håndtere pasienter som er smittet av koronaviruset.

New York planlegger drastisk tiltak

Ifølge den lokale demokratiske politikeren Mark D. Levine planlegger New York nå en beredskapsplan ved å midlertidig begrave døde i parker i storbyen, om ikke dødstallene synker tilstrekkelig den nærmeste tiden.

På Twitter skriver Levine, som er medlem av byens helsekomité, at de kan bli aktuelt å grave grøfter med plass til ti kister.

- Det kommer til å bli gjort på en verdig og ordentlig måte, men det vil bli tøft å takle for New Yorkere, skriver Levine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag