*Nettavisen* Nyheter.

Over 10.000 manglet nett eller tv etter tyvenes herjinger

Det er flere kraftige kabler som er ødelagt. Det ser ut til at gjerningspersonene har brukt sag til å dele kablene.

Det er flere kraftige kabler som er ødelagt. Det ser ut til at gjerningspersonene har brukt sag til å dele kablene. Foto: Skjermdump fra video

Kundene var uten nett i nesten ett døgn.

31.03.15 10:03

FET (Romerikes Blad): SISTE: Teleselskapets reparatører har jobbet på spreng i nesten ett døgn, for å fikse fiberkablene som ble kappet opp av kobbertyver natt til mandag.

Like før klokka 09.30 tirsdag kan pressevakt Tormod Sandstø i Telenor opplyse til Romerikes Blad at kablene nå er reparert.

– Jeg fikk nettopp tilbakemelding om at nettet skal være tilbake hos alle kundene som har vært uten tilgang det siste døgnet, sier Sandstø.

Vandaler kappet flere fiberkabler og stjal 300 meter kobberledning natt til mandag. Konsekvensene er store.

Skadeverk og tyveri

Skadeverket og tyveriet ved anleggsområdet langs riksvei 22 i Fet ble meldt til politiet klokka 10.00 mandag.

– Det er meldt om omfattende skadeverk. Blant annet er det kuttet opp fiberkabler, som fører til at mange er uten internett. Det er også stjålet 300 meter kobberledning, uttalte operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til rb.no mandag formiddag.

Bredbåndsbruddet oppsto klokka 02.00 natt til mandag.

– Det er flere kraftige kabler som er ødelagt. Det ser ut til at gjerningspersonene har brukt sag til å dele kablene. For Telenor er dette en alvorlig hendelse. Saken vil bli politianmeldt fra vår side, sier pressetalsmann Krokan til rb.no.

10.000 kunder rammet

Store områder på Romerike er berørt av kabelbruddet i Fet. Telenor anslår at om lag 10.000 kunder er berørt av enten bredbåndsbrudd, telefonbrudd eller tv-brudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORE ØDELEGGELSER: Flere av fiberkablene er skåret over med det som antakelig er en sag. Det er fortsatt uklart når om lag 10.000 kunder får tilbake nett- og tv-signalene. FOTO: KAY STENSHJEMMET

Rælingen: 1.001 bredbåndskunder og 97 fasttelefonkunder.

Fet: 1.835 bredbåndskunder og 1.554 fasttelefonkunder.

Aurskog-Høland: 1.674 bredbåndskunder.

Nes: 725 bredbåndskunder.

Ullensaker: 186 bredbåndskunder

Sørum: 1429 bredbåndskunder

I tillegg er om lag 5.000 Canal Digital-kunder uten tv-signaler. Disse kundene befinner seg hovedsaklig i Jessheim- og Lillestrøm-området, samt Skedsmokorset, Lørenskog og Nannestad.

TVECO, som leverer kabel-TV og bredbånd til over 1.000 husstander i Fetsund, forteller i tillegg at deres kunder har vært uten nett- og tv-signaler siden bruddet.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.