RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 130 biler i massekollisjon

Foto: Gareth Fuller
Sist oppdatert:
Flere titalls skadd.

Flere titalls personer er skadd i en bilulykke der over 130 biler var innblandet i Kent sørøst for London.

For åtte av de skadde betegnes tilstanden som alvorlig, melder den britiske kringkastingen BBC. Men så langt man har oversikt har ingen mistet livet.

Ulykken skjedde i tykk tåke på en firefelts motorveistrekning i en trafikkmaskin i morgenrushet torsdag. Politiet meldte først at 40 biler var innblandet, men sa senere at over 100 biler er berørt. Det ble også meldt om rundt 200 skadde, men politiet har senere sagt at antallet er betydelig lavere.

En rekke ambulanser og brannbiler ble sendt til stedet. Politiet antok at veistrekningen vil forbli stengt hele torsdag. Før man kan begynne å kjøre bort de ødelagte bilene, må politiets etterforskere begynne arbeidet for å fastslå årsaken til at ulykken skjedde.

– Kjørte som idioter
Et vitne sier til BBC at sikten var svært dårlig, men at mange biler kjørte uten lys.

Redningsmannskaper har brukt skjærebrennere for å få løs personer fra enkelte biler. Brannvesenet opplyser at fem personer er skåret løs fra biler.

En bilfører, Martin Stammers, forteller til BBC at han så biler fastklemt under lastebiler og folk liggende på bakken. Det var bare noen få meters sikt.

– Det eneste vi hørte i ti minutter var hvining, biler som deiset inn i hverandre og lastebiler som krasjet, sier han.

En annen bilfører sier at flere «kjørte som idioter» til tross for tåken.

Farlig situasjon
Ifølge politiet er det ingen tvil om at været spilte en rolle i ulykken.

– Situasjonen var og er fortsatt veldig farlig. Det er blitt beskrevet til meg som veldig tykk tåke, og det var helt klart dårlig sikt på stedet, sier politiførstebetjent Andy Reeves.

Veistrekningen som ulykken skjedde på, ble åpnet i 2006. Den kostet nærmere 1 milliard kroner og forbinder øya Isle of Sheppy med Kent. Strekningen er 1,25 kilometer lang og går på sitt høyeste punkt 35 meter over bakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere