Over 13.000 barnehageansatte vil streike for pensjon

KAN BLI STREIK: Blir det ikke enighet innen fristens utløp ved midnatt, kan nesten 1.500 barnehageansatte fordelt på 111 barnehager bli tatt ut i streik i første omgang.

KAN BLI STREIK: Blir det ikke enighet innen fristens utløp ved midnatt, kan nesten 1.500 barnehageansatte fordelt på 111 barnehager bli tatt ut i streik i første omgang. Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Over 13.000 ansatte i private barnehager står klare til å streike for å beholde pensjonsordningen arbeidsgiverne vil ta fra dem. Tirsdag kan 111 barnehager være rammet av streik.

19.09.14 21:41

Partene satt fredag kveld hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet om hva slags pensjonsordning ansatte i private barnehager skal ha. Blir det ikke enighet innen fristens utløp ved midnatt, kan nesten 1.500 barnehageansatte fordelt på 111 barnehager bli tatt ut i streik i første omgang.

– Partene er i en konstruktiv og god dialog. Om og når det eventuelt kommer en avklaring, får kvelden og natten vise, sa mekler Richard Saue da han ga noen korte kommentarer til pressen rundt fire timer før fristen gikk ut.

Ingen av partene vil kommentere meklingen eller utsiktene til enighet, eventuelt brudd, overfor NTB. Det er imidlertid på det rene at det vanskeligste kravet å få gjennomslag for, er kravet om å få beholde dagens pensjonsordning.

Fagforeningene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta har sammen varslet plassoppsigelse for over 13.000 medlemmer. Det er omtrent halvparten av det totale antallet ansatte i barnehagene som er organisert under Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

Arbeidsgiverne ønsker å flytte samtlige av dem fra ytelsespensjon over på innskuddspensjon fordi det gjør det lettere å budsjettere med og ha oversikt over størrelsen på de årlige utgiftene til pensjonsavsetninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.