*Nettavisen* Nyheter.

Over 1.800 reddet fra seks båter utenfor Libya

1.830 migranter ble mandag reddet fra seks båter som drev rundt i Middelhavet utenfor kysten av Libya, ifølge den italienske kystvakten.

Tre italienske fartøy, et fra Storbritannia og en båt fra Irland deltok i redningsarbeidet, som en del av EUs NAVFOR-styrke i Middelhavet.

En halv million migranter og flyktninger har hittil i år tatt seg sjøveien til Europa, ifølge FN. De fleste som drar fra Libya til Europa, kommer fra afrikanske land.

Fra onsdag vil fartøyene som deltar i EUs NAVFOR-styrke få nye fullmakter for å håndtere problemet med menneskesmuglere som ofte fyller falleferdige båter med migranter. NAVFOR-fartøyene vil i internasjonalt farvann kunne borde, gjennomsøke, anholde eller omdirigere båter som mistenkes for å brukes til menneskesmugling.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR anslår at opptil 1,4 millioner flyktninger vil ankomme sjøveien til Europa i år og neste år, meldte nyhetsbyrået Reuters torsdag. Det er en kraftig oppjustering fra UNHCRs forrige anslag som lå på 850.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag