RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 2 millioner kjøper mobil i år

Sist oppdatert:
Annenhver nordmann kommer til å kjøpe ny mobil i år.

En ny mobiltelefon skal holde i minst to år. Allikevel bytter nordmenn mobiltelefon langt oftere. Bare i år kommer hver annen nordmann til å bytte ut mobiltelefonen sin med en nyere modell. Det melder Dagens Næringsliv.

Ny salgsrekord?
2005 var året da 3G-telefoner for alvor inntok det norske markedet. Det samme året gikk inn i historien som et rekordgodt år for salg av mobiltelefoner, med mer enn 2,3 millioner solgte mobiltelefoner i Norge. Nå ligger det an til nok en toppnotering.

- Salget av mobiltelefoner i første halvår i år var større enn i fjor. Vi tror at det enten blir ny rekord eller på samme nivå som i rekordåret 2005, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen til Dagens Næringsliv.

Funksjoner
Andersen antar at nye og bedre mobiltelefoner er med på å føre til en oppgang i mobilsalget, ettersom vi vil ha mobiltelefoner med det som til enhver tid er de siste, mest tidsriktige funksjonene.

- Folk skifter telefoner enda oftere, blant annet som følge av overgangen til 3G. Trolig vil mellom en tredjedel og halvparten av solgte telefoner i år være en 3G-telefon, sier Erik Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere