RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 20 drept da lastebil eksploderte i Syria

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-AFP): 21 personer ble drept da en liten lastebil eksploderte sør i Syria onsdag morgen. Blant de drepte var fire barn, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Eksplosjonen skjedde i et område i regionen Nawa i Daraa-provinsen der styrker som støtter den syriske presidenten Bashar al-Assad, er utplassert. Opposisjonen i Syria anklager regjeringsstyrkene for å ha plantet sprengstoffet.

- En bataljon av Assads styrker er plassert i området, het det i en kunngjøring fra Syrian Observatory for Human Rights onsdag. Daraa regnes som arnested for opprøret mot Assads regime, som brøt ut i mars 2011.

Mens kampene raser i Syria, fortsetter forsøkene på å få partene i borgerkrigen til å delta på en fredskonferanse i Genève. USA har trappet opp presset for å få en nøkkelgruppe i den syriske opposisjonen, Syrias nasjonalråd, til å omgjøre sin beslutning om å holde seg borte fra konferansen.

USA og Russland mener konferansen kan gi regimet og opposisjonen i Syria en sjanse til å bli enige om en fredsløsning. Konflikten i Syria har ifølge Syrian Observatory for Human Rights kostet rundt 115.000 mennesker livet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere