RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 20 pågrepet i Kina etter protest på jernbanestasjon

Sist oppdatert:
Kinesisk politi har pågrepet 22 personer etter at de tvang seg inn på en jernbanestasjon og forsinket et høyhastighetstog. Protesten var rettet mot myndighetenes land- og boligpolitikk.

Demonstrasjonen fant sted i Guangdong-provinsen sør i Kina torsdag. Den førte til at et tog ble 30 minutter forsinket.

Demonstrantene kom fra landsbyen Mazha, der innbyggerne mener at myndighetene har solgt unna landområder uten å gi de lokale en rettferdig erstatning, melder det offisielle nyhetsbyrået Xinhua

– Store landområder ble solgt billig, og mange landsbyboere fikk aldri noen skikkelig kompensasjon, sier en landsbyboer.

Regjeringen skal ha forsøkt å finne en løsning på konflikten siden september, men protestene har fortsatt, ifølge Xinhua.

Det er også meldt om en annen episode i Beijing, som muligens kan dreie seg om en protest. Et titall uidentifiserte personer samlet seg lørdag i sentrum av byen, der de drakk plantevernmiddel før de kollapset på gaten midt i et forretningsstrøk, ifølge den statskontrollerte avisen The Mirror og sosiale medier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere