RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine

Migranter utenfor kysten av Julok i Indonesia mens de venter på å bli fraktet i land tidligere denne uken. Foto: Reuters / NTB scanpix
Migranter utenfor kysten av Julok i Indonesia mens de venter på å bli fraktet i land tidligere denne uken. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Antara Foto
Den myanmarske marinen har brakt 208 personer i land i det som er landets første redningsaksjon rettet mot de mange båtflyktningene som driver rundt på havet.


Redningsaksjonen ble gjennomført torsdag, ifølge tjenestemann Tin Maung Swe i den vestlige delstaten Rakhine.

– Et marineskip fant to båter mens det patruljerte, sier Swe nyhetsbyrået AFP.

– Rundt 200 bengalere var om bord på en av båtene, sier tjenestemannen videre.

«Bengalere» brukes ofte av myanmarske myndigheter til å beskrive den muslimske rohingya-minoriteten. Rundt 1,3 millioner bor i landet, men de blir ansett som ulovlige innvandrere.

Ifølge Swe kom alle de 208 personene fra Bangladesh.

Myanmarske myndigheter har vært under internasjonalt press for å håndtere den humanitære krisen som er utløst av at tusener har flyktet fra landet i båter på vei til andre land i regionen.

Utenriksministrene fra Malaysia og Indonesia samt en amerikansk statssekretær var torsdag i Myanmars hovedstad Naypyidaw for å drøfte situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere