RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 200 døde i Ebola-utbrudd

Leger Uten Grenser behandler en mann i Guinea som er smittet av Ebola-viruset. Viruset har krevd over 200 menneskeliv i landet de siste månedene.
Leger Uten Grenser behandler en mann i Guinea som er smittet av Ebola-viruset. Viruset har krevd over 200 menneskeliv i landet de siste månedene. Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Et av de verste utbruddene siden viruset ble oppdaget.

Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyser at mer enn 200 mennesker har dødd av det svært smittsomme og livsfarlige Ebola-viruset i Guinea.

WHO har i skrivende stund registrert 328 bekreftede eller mistenkte tilfeller av Ebola i Guinea, inkludert 208 dødsfall. Dermed er dette et av tidenes verste Ebola-utbrudd.

Stor økning
I månedsskiftet var det en stor økning i antall Ebola-dødsfall. Fra 29. mai til 1. juni ble det registrert 21 dødsfall.

Utbruddet startet i februar måned i Gueckedou-regionen i grenseområdene til Sierra Leone og Liberia. Halvparten av dødsfallene ble registrert der.

Nabolandene er også hardt rammet av utbruddet. Sierra Leone har registrert 79 bekreftede og mistenkte tilfeller av Ebola-viruset og seks dødsfall. Ti av tilfellene ble påvist ved månedsskiftet.

I Liberia ble det registrert ni dødsfall tidligere i år, men det er ikke påvist noen nye tilfeller av Ebola-smitte i løpet av de to siste månedene.

Holdes under oppsyn
WHO holder 600 personer under oppsyn, ettersom de kan ha hatt nærkontakt med Ebola-syke pasienter.

- Vi har opprettet et utvalg som forsøker å spore opp personer som har vært i kontakt med smittede pasienter. Hensikten er å undersøke om de har symptomer. Sykdommen har en inkubasjonstid på tre uker, har talsmann for Verdens helseorganisasjon (WHO), Tarik Jasarevic, tidligere uttalt til Nettavisen.

Tidenes verste utbrudd
Verdens helseorganisasjon har beskrevet utbruddet i Vest-Afrika som et av de mest utfordrende siden viruset ble oppdaget i 1979 i Kongo, som tok livet av 280 mennesker, skriver The Guardian.

Ebola-viruset som har rammet Vest-Afrika, har en dødelighet på 90 prosent. Det finnes ingen vaksine mot infeksjonssykdom.

Smertefullt og dødelig
Ebola-viruset er smertefullt og ekstremt dødelig. I første fase av sykdommen forekommer symptomer som hodepine, feber, muskelsmerter og sår hals. Deretter følger symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. I sluttfasen rammes pasienten av organsvikt med både indre og ytre blødninger, hvilket innebærer blødninger fra kroppsåpninger som munn, øye, ører og endetarm.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere