Gå til sidens hovedinnhold

Over 200 leter etter savnet mann i Nord-Trøndelag

Den autistiske mannen har vært savnet siden torsdag.

Over 200 personer deltar i letingen etter en autistisk mann som er savnet mellom Åsen og Stjørdal i Nord-Trøndelag. Mannen i 40-årene har vært savnet siden torsdag.

– Vi fortsetter med full styrke i dag. Vi har tro på at vi vil finne ham, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Forsvaret, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder er ute i leteområdet på Skordalsvola. Et Sea King helikopter er også satt inn i søket.

Senere på dagen bidrar Norsk Aero Klubb med et fly som skal søke i utkantene av leteområdet på rundt åtte kvadratkilometer. Et stort antall frivillige har også meldt seg.

Fredag ettermiddag ble det hørt rop om hjelp fra leteområdet, men mannen ble ikke funnet. Søket fortsatte natt til lørdag med et mindre mannskap.

Den savnede mannen, som er autist, var på tur sammen med andre fra samme bofellesskap da han ble borte torsdag midt på dagen. Han var godt kledd, men det har vært nattetemperatur ned mot 2 grader, og politiet har uttrykt bekymring ettersom mannen er svært tunghørt.

Politiet har beskrevet ham som kontaktsøkende og ikke redd for å ta kontakt med folk.