RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 200 norske turister sendes hjem fra Egypt

Sist oppdatert:
Reiseselskaper sender hjem over 200 norske turister som befinner seg i Hurghada i Egypt.

Utenriksdepartementet (UD) forandret torsdag kveld sitt reiseråd for Egypt, og fraråder nå alle ikke-nødvendige reiser til landet. Tidligere har UD gitt grønt lys for reiser til turistdestinasjonene ved Rødehavet, men etter at urolighetene i landet onsdag spredte seg til det populære reisemålet Hurghada, vil UD være føre var.

– Vi anser situasjonen i Egypt for å være så alvorlig at vi fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Egypt, sier utenriksminister Espen Barth Eide til TV 2.

Også svenske myndigheter kommer med et lignende råd til sine innbyggere.

Sender alle hjem
UD har ikke oversikten over hvor mange nordmenn som nå befinner seg i Egypt. Reiseselskapene Ving, Star Tour og Apollo opplyser at de nå har til sammen 214 nordmenn på ferie i Hurghada.

– Vi samarbeider nå for å få disse hjem. Det vil trolig skje i løpet av helgen, opplyser pressekontakt Helen Begby i Apollo til NTB.

De tre selskapene bruker samme fly opp og ned til Hurghada. Neste flygning skulle vært mandag, men denne vil nå bli kansellert, forteller Bergby.

– Vi kommer nok til å kansellere reisene fram til oktober, altså det som er igjen av sommersesongen, sier Begby.

– Vi skal sitte i kveld og i natt og finne en løsning. Tilbakemeldingene vi får fra gjestene og våre ansatte på stedet, er at de ikke opplever at det er urolig. Det er viktig å understreke at dette ikke er en evakuering, men en kontrollert avvikling, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

UD ber andre reisende i Egypt om å kontakte ambassaden og forholde seg til deres råd og anvisninger.

Minst 525 drept
Urolighetene i Egypt tok en dramatisk vending onsdag, da sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon mot to protestleirer i Kairo. Minst 525 mennesker skal være drept i angrepet i Kairo, og sammenstøtene spredte seg til mange andre steder i landet, inkludert turistbyen Hurghada.

Ifølge det tyske magasinet Der Spiegel ble én person drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter i Hurghada natt til torsdag. Også det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti melder om mindre sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og Det muslimske brorskaps tilhengere i Hurghada. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere