*Nettavisen* Nyheter.

Over 200 reddet etter ferjeulykke

Foto: Evah Kuamin (Ap)

Ferje med rundt 350 mennesker om bord sank utenfor kysten av Papua New Guinea torsdag.

02.02.12 21:31

Rederiet Star Ships mistet kontakten med ferja Rabaul Queen i 6-tida torsdag morgen, kort tid etter at den hadde sendt ut nødsignal.

Ferja var underveis fra byen Kimbe på øya New Britain til landets nest største by Lae, øst på hovedøya New Guinea da den forsvant.

- Det var dårlig vær, og jeg tror at den har sunket, sier en talsmann for rederiet, John Whitney.

Han bekrefter at det var om lag 350 mennesker om bord i ferja da den forsvant. Også sjøredningstjenesten i Papua New Guinea (NMSA) opplyste at det var over 300 passasjerer om bord.

Overlevende

En rekke fly, helikoptre og skip er på plass i området, og det er også sendt fly fra Australia for å bistå i letingen etter overlevende fra ferja.

- Det er åtte handelsskip på stedet, og fem av dem har funnet overlevende, heter det i en uttalelse fra AMSA, australske sjøsikkerhetsmyndigheter, som bistår i redningsarbeidet.

- Det er meldt om 219 overlevende på disse fem fartøyene, melder AMSA.

Men fortsatt er flere enn 100 personer savnet, og det fryktes at mange har omkommet.

- Dette er en stor tragedie, sier statsminister i Australia, Julia Gillard.

- Det er trolig svært mange som har mistet livet, legger hun til.

Ingen utlendinger

- Rederiet tror ikke at det var utenlandske statsborgere om bord, men vår ambassade forsøker nå å få dette bekreftet, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Australia.

Ifølge NMSA har ferja kantret, men det er foreløpig uklart hvordan dette skjedde eller om den fortsatt holder seg flytende.

- Vi har ikke presis informasjon ennå. Lete- og redningsmannskaper ble sendt ut tidlig i morges, men de har ikke meldt tilbake, sier en talskvinne.

Uklar årsak

Lederen for Det nasjonale katastrofesenteret i Papua New Guinea, Martin Mosi, mener det er svært vanskelig å si hva som kan ha forårsaket ulykken.

- Er det været, er det overlast eller har det med selve ferja å gjøre. Vi vet ennå ikke, men dette vil bli klart med det aller første, sier han.

Star Ships er et av de største passasjerskipsrederiene i Papua New Guinea, og har faste ruter til mange av øyene i landet.

Byen Kimbe på øya New Britain er populær blant turister fra hele verden, ikke minst dykkere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.