RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 24.000 personer har delt Ellens innlegg om nesten-ulykken i Frogntunnelen


NESTEN-ULYKKE: Ellen Paulsen delte opplevelsen i Frogntunnelen på Facebook, og fikk enorm respons.
NESTEN-ULYKKE: Ellen Paulsen delte opplevelsen i Frogntunnelen på Facebook, og fikk enorm respons.
Sist oppdatert:
"Hvilken rett hadde du egentlig til å ta det valget, som kunne ha fått så katastrofale følger?" Spør hun, etter en skremmende nesten-kollisjon lørdag.

(amta.no): En skremmende opplevelse i Frogntunnelen gjorde at Ellen Paulsen, som bor i Drøbak, bestemte seg for å skrive om nesten-ulykken på Facebook. I innlegget henvendte hun seg direkte til sjåføren som tok en farlig forbikjøring som kunne endt i en frontkollisjon for familien Paulsen.

"Det var ikke bare en bil du holdt på å frontkollidere med. Det var oss på bildet, Ellen og Cato, to glade mennesker med barn og familie og venner, med planer og drømmer for fremtiden", skriver hun, og tar også med døtrene på 9 og 10 år, som kunne mistet sine foreldre.

Glad for delingen

Innlegget har engasjert helt utenom det vanlige. I skrivende stund har det blitt delt hele 24.000 ganger og femti personer har kommentert. Det er mange støtteerklæringer, og flere som kjenner seg igjen i historien. Hun har fått så mange venneforespørsler at hun har måttet skrive på siden at hun bare kan si ja til de hun kjenner.

- Den så jeg ikke komme faktisk. Jeg er veldig privat på Facebook, dette er faktisk det første offentlige innlegget jeg har skrevet. Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli delt så ekstremt, men jeg er veldig glad for det. Da har jeg kanskje oppnådd noe, sier Paulsen til Akershus Amtstidene.

Fokuserer på trafikksikkerhet

Hensikten med innlegget var å benytte anledningen til å sette fokus på trafikksikkerheten.

- Folk bekrefter at det er et behov for å sette fokus på trafikksikkerhet. Mange har opplevd liknende situasjoner. Det er derfor det engasjerer, og det er derfor det er viktig. Å høre om det fra myndigheter er en ting, men å få en personlig historie treffer. Da blir det ikke bare tall og statistikk, sier Paulsen.

Hun mener det bare er flaks som gjør at hun sitter her og kan snakke om dette. Hadde det ikke vært en redningslomme akkurat der hun kjørte, hadde det gått galt, mener hun. Og det er ikke første gang hun har opplevd farlige situasjoner på samme sted.

Lokalt engasjement

- Siden det skjedde i Frogn-tunnelen kjenner jeg at jeg får et lokalt engasjement også. Burde det vært en sperrelinje i tunnelen, eller ventefelt? Det oppstår mange farlige situasjoner på strekningen når Frogntunnelen stenges, fordi det ikke er ventefelt. "Alle" vet om at det er et problem, men ingen gjør noe med det. Dere har jo skrevet om det i avisen flere ganger, men det skjer jo ingen ting, sier Paulsen.

Hun utfordrer lokalpolitikerne til å komme med forslag til løsninger som kan bedre trafikksikkerheten nå i valgkampen.

- Jeg synes det er trist dersom det må skje en ulykke før politi, vegvesen eller politikere griper fatt og gjør endringer. Vi må gjøre noe med situasjonen før det skjer en ulykke, sier Paulsen.

Her er innlegget i sin helhet:

"Til deg som kjørte i Frogntunnelen i retning Drøbak litt over 19.30 i dag, lørdag 18. juli, og som hadde så dårlig tid at du tok sjansen på å rekke en forbikjøring. Det var ikke bare en bil du holdt på å frontkollidere med. Det var oss på bildet, Ellen og Cato, to glade mennesker med barn og familie og venner, med planer og drømmer for fremtiden. Dersom det ikke hadde vært en redningslomme akkurat der, som jeg fikk kastet bilen inn i idet du suste forbi i vårt kjørefelt, så hadde jeg neppe vært i stand til å skrive denne meldingen nå. En jente på 9 år kunne ha mistet moren sin, en jente på 10 år kunne ha mistet faren sin, en liten familie hadde gått i oppløsning. Jeg bare lurer på: Hvilken rett hadde du egentlig til å ta det valget, som kunne ha fått så katastrofale følger? Ikke bare for deg, men for oss, for vår familie, for din familie, for våre venner, for dine venner. Hvor lang tid sparte du egentlig..? (Vi var mer opptatt av å overleve enn å få med oss bilmerke og bilnummer, og vi vil neppe finne sjåføren noen gang. Men dette er skrevet til ettertanke, så del gjerne!)"

Til deg som kjørte i Frogntunnelen i retning Drøbak litt over 19.30 i dag, lørdag 18. juli, og som hadde så dårlig tid...

Posted by Ellen Paulsen on 18. juli 2015

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere