RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 30 døde etter sammenstøt i Amazonas

Lima (NTB-AP-Reuters): Ni politifolk og 25 demonstranter er døde etter kraftige sammenstøt mellom politi og indianere som protesterer mot oljeutvinning i den peruanske delen av Amazonas.

Uroen brøt ut da 400 politimenn forsøkte å fjerne en veisperring som 5.000 indianere hadde bygd med tømmerstokker og steiner i Utcubamba-provinsen i forrige uke.

Protestlederne sier at politiet åpnet ild mot dem fra helikoptre, mens politiet sier det var indianerne som angrep politiet med våpen og satte fyr på offentlige bygninger.

Senere meldte rasende stammeledere at de hadde tatt 38 politifolk som gisler, og de truet med å sette fyr på en pumpestasjon som tilhører oljeselskapet Petroperu.

Indianerne protesterer mot at regjeringen til president Alan García vil oppheve restriksjoner mot gruvevirksomhet, oljeleting, tømmerhogst og kommersielt landbruk i regnskogen.

Loven., som García undertegnet i fjor, har som formål å lokke olje- og gruveselskaper og andre til å investere i Amazonas-området. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere