Gå til sidens hovedinnhold

Over 30 drept i angrepsbølge i Irak

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): En serie bombeangrep og skyteepisoder har tatt livet av minst 32 personer i Irak. Over hundre er såret i angrepene.

I alt ble åtte irakiske byer rammet av angrep søndag. Angrepene skal primært ha vært rettet mot politistyrkene. Til sammen eksploderte 14 bomber, i tillegg til at det ble meldt om skyting to steder.

Kilder på sykehus og i sikkerhetsstyrkene opplyser at tre bilbomber gikk av i Baquba nord for hovedstaden Bagdad. Minst tre personer mistet livet og 19 ble såret.

I løpet av september har minst 242 personer blitt drept og 776 såret i slike angrep i Irak, i henhold til offentlige tall som AFP har samlet inn.

Blant de blodigste angrepene søndag var en eksplosjon i Taji, 20 kilometer nord for Bagdad. Tre parkerte biler fulle av sprengstoff eksploderte, og angrepet tok livet av åtte personer og såret 22.

Et annet angrep fant sted i Karrada-området i sentrum av Bagdad. Også der eksploderte en bilbombe. To personer ble drept og minst fem såret opplyser en tjenestemann i innenriksdepartementet. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted