Over 30 turgåere funnet livløse ved vulkan

De ble funnet søndag med det politiet betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Otake.

28.09.14 09:12

Mer enn 30 turgåere ble søndag funnet med det politiet betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan, hvor det var et utbrudd lørdag.

Redningsarbeidere fant personene nær toppen av det 3.067 meter høye vulkanfjellet Ontake. Begrepet «hjertestans» brukes vanligvis før leger er i stand til å bekrefte dødsfall.

– Vi har fått bekreftet at mer enn 30 personer med hjertestans ble funnet nær toppen, sier en talsmann for politiet i Nagano til nyhetsbyrået AFP uten å gå i detaljer.

Redningsarbeidere hadde planer om å ta fire av personene ned fra fjellet senere søndag kveld, ifølge nyhetsbyrået Jiji Press.

Et mannskap på rundt 550 fra hæren, politiet og brannvesenet har vært involvert i en storstilt redningsoperasjon for å finne flere titalls turgåere som man antok ikke hadde kommet seg ned fra fjellet etter at vulkanen uten forvarsel begynte å spy ut aske, stein og damp.

Lokale tjenestemenn anslår at over 40 personer søkte ly i hytter på fjellet natt til søndag. Området er særlig populært for fotturister i slutten av september. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.