RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 30 turgåere funnet livløse ved vulkan

Sist oppdatert:
De ble funnet søndag med det politiet betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Otake.

Mer enn 30 turgåere ble søndag funnet med det politiet betegner som hjertestans nær toppen av vulkanen Ontake i Japan, hvor det var et utbrudd lørdag.

Redningsarbeidere fant personene nær toppen av det 3.067 meter høye vulkanfjellet Ontake. Begrepet «hjertestans» brukes vanligvis før leger er i stand til å bekrefte dødsfall.

– Vi har fått bekreftet at mer enn 30 personer med hjertestans ble funnet nær toppen, sier en talsmann for politiet i Nagano til nyhetsbyrået AFP uten å gå i detaljer.

Redningsarbeidere hadde planer om å ta fire av personene ned fra fjellet senere søndag kveld, ifølge nyhetsbyrået Jiji Press.

Et mannskap på rundt 550 fra hæren, politiet og brannvesenet har vært involvert i en storstilt redningsoperasjon for å finne flere titalls turgåere som man antok ikke hadde kommet seg ned fra fjellet etter at vulkanen uten forvarsel begynte å spy ut aske, stein og damp.

Lokale tjenestemenn anslår at over 40 personer søkte ly i hytter på fjellet natt til søndag. Området er særlig populært for fotturister i slutten av september. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere