*Nettavisen* Nyheter.

Over 40 drept i Boko Haram-angrep i Nigeria

Over 40 mennesker skal ha blitt drept av Boko Haram-opprørere i angrep mot fire forskjellige landsbyer nordøst i Nigeria.

Angrepene skjedde nær Monguno i delstaten Borno fredag sist uke.

Sheriff Kulo sier til nyhetsbyrået AFP at væpnede menn stormet landsbyen hans, Kilwa, sent på dagen. Angriperne tok livet av flere mennesker før de stjal mat og kveg og brant ned boliger.

– I Kilwa alene tok de livet av sju personer, blant dem sjefen for landsbyen, sier han.

– Så fortsatte de til Gwollam, Misala og Magaram, der de gjorde det samme. Totalt drepte de 43 personer. De åpnet ild mot innbyggere, og i noen tilfeller brukte de kniver til å slakte sine ofre, sier Kulo.

Politimester i delstaten Borno, Aderemi Padokun, sier at politiet har fått opplyst at væpnede menn angrep de fire landsbyene, men han kan ikke bekrefte antallet drepte.

– De skjøt og drepte sine ofre, og i noen tilfeller skar de over strupen deres. De kjørte også vekk matvarer og husdyr, sier politisjefen.

Ifølge AFPs tall har mer enn 625 personer blitt drept av Boko Haram siden president Muhammadu Buhari kom til makten sent i mai. Han har satt som sin øverste prioritet å slå tilbake den militante islamistiske gruppen, som har herjet i Nigeria siden 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.