RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 40 klagde på ulovlig overvåking

Sist oppdatert:
Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene behandlet mer enn 40 klager på angivelig ulovlig overvåking i fjor.

Oslo (NTB): Dette er mer enn dobbelt så mye som i 2011, da antall klager var 21. I 2012 var antall klager 29, skriver Dagsavisen.

Klageøkningen framgår av årsmeldingen til Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) som utvalgsleder Eldbjørg Løwer overleverer til stortingspresident Olemic Thommessen tirsdag.

Tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund er bekymret og sier han frykter at overvåkingen av islamske innvandrermiljøer kan svekke integreringen i Norge. Han mener den er et vesentlig større demokratisk problem nå enn før.

– Det er åpenbart ikke færre som blir overvåket etter hvert som tida går. Vel så problematisk er hvem som tror seg overvåket. Før var det ytterste venstre fløy som følte seg i fokus for PSTs virksomhet og politisk marginalisert. I dag er det langt større grupperinger, ikke minst innvandrermiljøer med tilknytning til islam. De føler seg mistenkeliggjort, mer eller mindre berettiget, sier Lund til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere