RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 400 identifiserte ofre gravlagt i Srebrenica

Sist oppdatert:
Srebrenica (NTB-AFP): 409 identifiserte ofre for massakrene i Srebrenica i 1995 ble gravlagt torsdag, på dagen 18 år etter erobringen av byen.

Srebrenica ble erobret av bosnisk-serbiske styrker 11. juli 1995, og særlig i dagene fra 13. til 17. juli ble anslagsvis 7.500 gutter og menn, og noen få kvinner og barn, systematisk likvidert av bosnisk-serbiske soldater. Alle var sivile eller krigsfanger.

Et av ofrene som ble begravet torsdag, var en baby som ble født i menneskemengden ved FN-leiren utenfor Srebrenica i juli 1995. Hun betegnes som massakrens yngste offer, men ble altså ikke direkte massakrert, men døde på grunn av omstendighetene.

Det gjelder tiltalen om at han begikk folkemord ved å forsøke å fordrive og fjerne bosniske muslimer og kroater fra et antall byer og områder i Bosnia-Hercegovina under krigen. Han ble i første rettsinstans frikjent for dette etter at aktoratet hadde lagt fram sine bevis. Aktoratet anket kjennelsen. Karadzic er også tiltalt for folkemord i forbindelse med Srebrenica. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere