Over 400 identifiserte ofre gravlagt i Srebrenica

Srebrenica (NTB-AFP): 409 identifiserte ofre for massakrene i Srebrenica i 1995 ble gravlagt torsdag, på dagen 18 år etter erobringen av byen.

11.07.13 12:46

Srebrenica ble erobret av bosnisk-serbiske styrker 11. juli 1995, og særlig i dagene fra 13. til 17. juli ble anslagsvis 7.500 gutter og menn, og noen få kvinner og barn, systematisk likvidert av bosnisk-serbiske soldater. Alle var sivile eller krigsfanger.

Et av ofrene som ble begravet torsdag, var en baby som ble født i menneskemengden ved FN-leiren utenfor Srebrenica i juli 1995. Hun betegnes som massakrens yngste offer, men ble altså ikke direkte massakrert, men døde på grunn av omstendighetene.

Det gjelder tiltalen om at han begikk folkemord ved å forsøke å fordrive og fjerne bosniske muslimer og kroater fra et antall byer og områder i Bosnia-Hercegovina under krigen. Han ble i første rettsinstans frikjent for dette etter at aktoratet hadde lagt fram sine bevis. Aktoratet anket kjennelsen. Karadzic er også tiltalt for folkemord i forbindelse med Srebrenica. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.