Det viser tall fra Johns Hopkins University sent tirsdag kveld lokal tid.

Med over 188.000 smittede personer, er USA er det landet i verden med flest bekreftede tilfeller, foran både Italia, Spania og Kina. Det har president Donald Trump begrunnet med at ingen har gjennomført flere tester enn USA.

Les også: Forsker: Halve Sveriges befolkning vil bli koronasmittet i april

- Vi kommer til å miste tusenvis

Under en pressekonferanse om koronautbruddet tirsdag advarte Trump om at de nærmeste to ukene kan bli «veldig smertefulle» for USAs befolkning.

- Dette kommer til å bli blant de tøffeste to-tre ukene vi noen gang har opplevd. Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker, sier han.

Det hvite hus anslår at mellom 100.000 og 240.000 mennesker i USA kan miste livet som følge av epidemien, selv om myndighetenes tiltak blir fulgt.

En stadig endring i budskapet har skapt mer frykt, forvirring og mistillit, skriver nettstedet Politico og viser blant annet til at CDC, etaten med hovedansvar for beskyttelse av folkehelsa i USA, først sa at amerikanerne ikke ville trenge ansiktsmasker, men nå sier at det kan bli aktuelt og videre at unge mennesker ikke er i risikosonen, mens tallene fra New York setter spørsmålstegn ved det.

- Covid-19-pandemien er en trussel vi ikke har stått overfor før. Jeg tror folk forstår at vi lærer mer hver dag, uttaler tidligere CDC-sjef Tom Frieden til nettstedet.

200 syke på cruiseskip

Et hett tema på pressekonferansen i Det hvite hus tirsdag var koronarammede cruiseskip.

Trump ba Floridas guvernør Ron DeSantis omgjøre beslutningen om å nekte de to cruiseskipene Zaandam og Rotterdam å legge til kai i Fort Lauderdale.

Nærmere 200 av de 2500 om bord i de to skipene har influensalignende symptomer, fire er alt døde og ytterligere fem har fått påvist koronasmitte. Flere søramerikanske land har tidligere nektet skipene å legge til kai.

– De dør. Jeg kommer til å gjøre det som er riktig, ikke bare for oss, men for menneskeheten, sa Trump.

Smitte på hangarskip

Også om bord i det amerikanske hangarskipet USS Theodore Roosevelt, som har et mannskap på rundt 5.000 om bord, har flere titall testet positivt for koronaviruset.

Hangarskipet befinner seg nå utenfor stillehavsøya Guam og kapteinen har bedt om tillatelse til å isolere mesteparten av mannskapet på land.

– Vi er ikke i krig. Besetningen trenger ikke å miste livet. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi ikke lykkes i å ta vare på vår viktigste ressurs, nemlig våre sjøfolk, påpeker skipssjefen Brett Crozier.