RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 400.000 på flukt fra vold i Nord-Mali

Bamako (NTB): Over 400.000 mennesker har flyktet fra det nordlige Mali siden uroen i landet startet i januar, ifølge FN. Flyktninghjelpen er bekymret for dem som er igjen.

- Flyktningene vi jobber med her i Burkina Faso, forteller at store grupper av de aller fattigste og svakeste fordrevne fortsatt gjemmer seg i ørkenen nord i Mali, uten humanitær hjelp, og uten mulighet til å legge ut på reisen for å komme seg i sikkerhet i nabolandene, sier Shaun Scales, teamleder for Flyktninghjelpens Rapid Response Team.

Siden kuppet i mars og det påfølgende kaoset nord i landet, har flere hundretusener av mennesker flyktet fra volden som har brutt ut. Både flyktningstrømmen til nabolandene og antall internt fordrevne øker, viser en nylig publisert FN-rapport.

Mangel på tilgang gjør at det internasjonale samfunnet har dårlig overblikk over den humanitære situasjonen i Nord-Mali, som i tillegg til voldelig konflikt også er rammet av tørke og matmangel.

- Det er viktig at humanitære organisasjoner gis sikker tilgang, slik at en har mulighet til å vurdere de humanitære behovene i området og gi folk den hjelpen de trenger, sier Scales i en pressemelding.

FNs sikkerhetsråd har innført sanksjoner mot islamistopprørerne i nord, men avventer støtte til Den afrikanske unions (AU) anmodning om militær intervensjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere