RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mohamed al-Sayaghi (Reuters/NTB Scanpix)

Over 50 drept i angrep på sykehus

Sist oppdatert:
Over 50 leger, sykepleiere og pasienter er drept i angrep i Jemen. Flere utenlandske er blant de døde.

Sana/Oslo (NTB): Minst 52 personer ble drept og over 160 såret i selvmordsangrepet mot forsvarsdepartementet i Jemens hovedstad Sana. De aller fleste av dem var leger og sykepleiere, deriblant to tyskere.

Den kraftige bilbomben ødela inngangspartiet til departementskomplekset like ved gamlebyen i Sana. Deretter stormet en gruppe væpnede menn inn på et sykehus som ligger inne på området, og en kraftig skuddveksling fulgte.

Ifølge jemenittiske myndigheter ble 52 personer drept i angrepet. De aller fleste var leger og sykepleiere som jobbet på sykehuset. Og flere av ofrene var utenlandske statsborgere, deriblant to tyske statsborgere, bekrefter det tyske utenriksdepartementet.

I tillegg er helsepersonell fra Filippinene og Venezuela blant de drepte. Over 160 personer ble såret i angrepet, som skjedde torsdag morgen.

Også en slektning av president Abd-Rabbu Mansour Hadi er blant de drepte, ifølge en talsmann for presidenten.

Al-Qaida
Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet. Mens noen eksperter sier al-Qaeda kan stå bak angrepet, mener andre det er tilhengere av tidligere president Ali Abdullah Saleh som står bak angrepet, ifølge BBC.

De fleste angriperne skal ha blitt drept i skuddvekslingen etter bilbombeeksplosjonen.

- Vi hørte en voldsom eksplosjon torsdag morgen, mens folk var på vei til jobb. Like etterpå hørte jeg skudd bli avfyrt. Store mengder røyk steg opp fra området mens ambulanser og militærkjøretøy kjørte mot departementet, sier BBC s korrespondent Shaimaa Khalil om hendelsen.

Ustabil situasjon
Den siste tiden har det vært mange voldsepisoder og angrep i Jemen. Landet er inne i en politisk overgangsfase etter at tidligere president Ali Abdullah Saleh gikk av i 2012 etter 33 år som president.

I september i fjor unnslapp forsvarsminister Muhammed Nasir Ahmad en bombe som var plassert i bilen hans. Bomben drepte minst tolv andre personer. I juli i fjor drepte en selvmordsbomber 90 mennesker under en militærmarsj i Sana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere