RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 50 skadd i demonstrasjonene i Brasil

Sist oppdatert:
Rio de Janeiro (NTB-AFP-Ritzau): Over 800.000 brasilianere deltok torsdag i demonstrasjoner rundt om i landet. Over 50 har blitt skadd i sammenstøt med politiet.

Torsdag samlet 300.000 demonstranter seg i gatene rundt rådhuset i Rio de Janeiro. 110.000 var samlet til protester i São Paulo, og ytterligere hundretusener demonstrerte i mindre byer over hele landet.

Det har vært flere sammenstøt mellom demonstranter og politi, melder BBC. I Rio ble minst 29 skadd da politiet svarte voldelige demonstranter med gummikuler, pepperspray og stein.

En demonstrant har mistet livet etter å ha blitt overkjørt av en bil.

TV-bilder viser gjenger som plyndrer butikker i sentrum av Rio, selv om mange butikkeiere har forberedt seg og beskyttet lokalene sine med planker. Flere viktige bygninger i byen er også sperret av.

I hovedstaden Brasilia prøvde demonstranter å ta seg inn i utenriksdepartementet, hvor de knuste ruter og kastet brennende gjenstander inn i bygget før politiet klarte å slå dem tilbake. Militærpoliti har siden forskanset seg rundt en rekke bygninger i byen for å forhindre flere lignende angrep. I Brasilia har minst 26 personer blitt skadd i møte med politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere