RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 50 skadd i ferjeulykke i New York

New York fergeulykke
New York fergeulykke Foto: Richard Drew (AP)
Sist oppdatert:
For to av de skadde skal tilstanden være livstruende etter at en ferje kjørte inn i en brygge i New York.

Avisen New York Post melder på sin hjemmeside at antall skadde er oppe i 57. For to av de skadde skal tilstanden være livstruende, ifølge avisen.

New Yorks brannvesen sier til CNN at rundt 200 passasjerer var om bord i båten som krasjet inn i utstikker 11 ved South Street, som er like ved Wall Street, onsdag morgen.

Talsmann for den amerikanske kystvakten Charles Howe sier til TV-kanalen NY1 at ulykken skjedde rett før klokken 09.00 lokal tid da ferja kjørte inn i kaia. Årsaken er ukjent.

Passasjerer på båten sier til CNN at ferja kom fra New Jersey, og at de sto i kø, klare til å gå i land, da ferja kjørte rett inn i kaia med et brak. Sammenstøtet var så hardt at mange ble slengt opp i lufta, mens andre falt over ende.

Pendler Sean Boyle fortalte journalister på stedet at fergen hadde full fart da den smalt inn i brygga.

- Folk som sto i kø for å gå av ferga ble plutselig slengt opp i lufta. De fløy fem, seks fot. Folk som sto på utsiden krasjet inn i glassdørene så de knuste, sier pendler Roy Marleau til New York Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere