*Nettavisen* Nyheter.

Over 500 drept på Gazastripen

Dette huset ble skadet i et israelsk luftangrep natt til mandag. Foto: Suhaib Salem (Reuters)

16 mennesker funnet i ett hus.

21.07.14 08:14

Gaza by (NTB-AFP): Mandag morgen ble 16 mennesker funnet i ruinene av et hus i Khan Younis sør på Gazastripen. Antall drepte i enklaven har nå passert 500, ifølge palestinske helsemyndigheter.

De 16 som ble funnet mandag, ble drept i et israelsk angrep søndag, ifølge talsmann for helsemyndighetene Ashraf al-Qudra.

Sju barn

Mandag morgen ble også en familie på ni palestinere, hvorav sju barn, drept i et israelsk flyangrep, og utover morgenen ble det funnet stadig flere lik i Shejaiya. Shejaiya ble rammet av et massivt israelsk bombardement søndag.

Totalt er 501 mennesker nå drept på Gazastripen siden Israel startet sin offensiv 8. juli, opplyser helsemyndighetene.

Israel mistet søndag 13 soldater som ble drept inne på Gazastripen. Dermed er 18 soldater drept, i tillegg til to sivile som er rammet av palestinske raketter.

Kidnappet

Hamas har tatt en israelsk soldat som gissel i kampene på Gazastripen, hevder en talsmann for Hamas' væpnede fløy.

- Vi har fanget en sionistsoldat, og okkupasjonsmakten har ennå ikke innrømmet det, sa den maskerte talsmannen, Abu Ubaida, søndag kveld.

Han oppga samtidig navn og soldatnummer på israeleren.

Israelske styrker ble søndag rammet av en rekke angrep fra palestinsk side, og minst 13 israelske soldater ble drept, ifølge det israelske forsvaret. Det er foreløpig ikke kommet noen bekreftelse fra israelsk side om at en soldat er bortført, men en talskvinne for forsvaret sier at saken er under etterforskning.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.