RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 5.000 flyktninger mangler sted å bo i Norge

Oslo (NTB): Bare halvparten av norske kommuner har svart på anmodningen fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om å bosette flyktninger.

Køen blant flyktninger med innvilget oppholdstillatelse er nå rekordstor. Hele 5.034 personer med oppholdstillatelse bor på asylmottak i påvente av å bli bosatt i en kommune, viser tall fra IMDi.

Målet er at flyktninger som har fått opphold, skal bli bosatt i en kommune inne seks måneder, men tallene viser at nesten halvparten av de som i dag fortsatt bor på mottakene har ventet over seks måneder.

IMDi sendte allerede i april en anmodning til kommunene om å bosette flyktninger i perioden 2014 til 2016, med svarfrist ut oktober, men mangler tilbakemeldinger fra omtrent halvparten.

- Jeg er selvsagt skuffet over at så få kommuner har svart på anmodningen innen fristen, sier IMDi-direktør Geir Barvik.

Samtidig har over halvparten av disse kommunene gjort vedtak om å bosette færre personer enn det de ble bedt om å ta imot. Sju kommuner har også nektet å bosette flyktninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere