RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 600 branner herjer i Russland

Foto: ANDREY SMIRNOV (Afp)
Sist oppdatert:
Skogbrannene har så langt krevd 50 liv.

Ifølge den russiske sikkerhetsministeren skal det nå være 600 skogbranner som ødelegger, røyklegger og tar liv på den russiske landsbygda. Også i Moskva har innbyggerne slitt med den tykke røyken som legger seg over byen. Mer uoffisielle kilder opplyser at tallet på branner kan være nærmere 900.

Giftig røyk

Torsdag morgen skal røykskyene lettet litt fra hovedstadens gater, men ifølge myndighetene kan tåkelaget komme kraftig tilbake. Det melder nyhetsbyrået AP.

I tillegg advarer myndighetene om at røyken kan være giftig. De opplyser at røyken inneholder 5,7 ganger mer kulldioksyd enn det som anses som sikkert for mennesker. Derfor oppfordres innbyggerne i den russiske hovedstaden til ikke å bevege seg utendørs uten ansiktsmaske.

Store deler av Russland opplever nå den verste hetebølgen som noen gang er registrert. Dette gjør at skog- og gressbranner sprer seg over både sentrale og vestlige regioner.

50 omkommet

Temperaturene har i flere uker ligget opp under 40 grader celsius i Moskva. Gjennomsnittstemperaturene om sommeren ligger på rundt 23 grader i hovedstaden.

Denne varmen, sammen med skiftende vindforhold, skal være hovedårsaken til de mange skogbrannene. I helgen fikk også befolkningen beskjed om å være på vakt. Nyhetsbyrået Reuters påpeker at «alle» russere drar ut på landet i helgene, «for å grille, synge og drikke vodka rundt bålet.»

De russiske skogbrannene har så langt tatt livet av 50 personer. To personer er ført opp på listen siste døgn. En person ble funnet omkommet i en landsby som var helt utbrent etter brannens herjinger. Et annet offer døde på sykehus av påførte brann- og røykskader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere