Over 600 omkommet i flom

Foto: CNN (skjermdump)

Fortsatt uvær i Brasil.

16.01.11 10:32

Lørdag ble det meldt om at 591 mennesker er bekreftet omkommet i flommen i staten Rio de Janeiro i Brasil de siste ukene, melder CNN.
Nå har tallet steget over 600.

De fleste dødsfallene er meldt fra byene Nava Friburgo og Teresopolis, som ligger i en fjellregion nordøst for byen Rio.


Hjelpemannskap har ikke fått mulighet til å nå utsatte områder og det fryktes at flere er omkommet i vannmassene.

Fortsatt regn
Det er meldt om fortsatt regnvær flere dager framover.

Tusenvis av familier lever fortsatt i fjellsider eller ved elvebredder og står i ekstrem fare for å bli skyldt bort. En person beskrev naturkatastrofen som en tsunami som falt ned fra himmelen.

- Du må nesten ha et hjerte av stein, dette er veldig vanskelig, sier Maria Helena de Jesus er frivillig hjelpearbeider fra Røde Kors.

Frustrerte
Blant de flomutsatte øker nå sinne og frustrasjonen over det de mener myndighetene gjør for lite for å hjelpe ofrene, melder Skynews.

Mange av innbyggerne mener at myndighetene har kommet til kort i å hjelpe ofrene og at letingen etter omkomne har gått for tregt.

Skynews melder at 610 mennesker har omkommet etter at regnet har utløst fom og jordskred gjennom fjellet og landsbyer i Brasil. I noen tilfeller har familier blitt gravlagt mens de sov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag