Over 6.000 døde etter tyfonen på Filippinene

Manila (NTB-AFP): Antall dødsofre etter tyfonen på Filippinene i november er steget til over 6.000, opplyser filippinske myndigheter. I tillegg er nærmere 2.000 mennesker fortsatt savnet.

Fem uker etter at tyfonen Haiyan, som heter Yolanda på Filippinene, la hele byer i grus på flere av øyene i de sentrale og østlige delene av landet, er det bekreftede dødstallet 6.009, og myndighetene leter ennå etter 1.779 savnede.

Haiyan er dermed en like dødelig naturkatastrofe som en tsunami i 1976 der mellom 5.000 og 8.000 mennesker mistet livet, og Haiyan er allerede verre enn den tropiske stormen Telma som kostet 5.100 mennesker livet i 1991.

FN ba denne uka om en fordobling av nødhjelpen til Filippinene til 791 millioner dollar for å dekke behovene over de neste tolv månedene.

Myndighetene sier at minst 4 millioner mennesker mistet sine hjem enten som følge av de ekstremt sterke vindkastene eller stormfloene som skylte inn over land. Mange vil trenge hjelp i lang tid framover.

Som ledd i planene for gjenoppbygging kom fredag en indonesisk minister som deltok i gjenoppbyggingen av Banda Aceh etter tsunamien i 2004, på besøk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.