RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 70 dømte samtykker ikke til soning i Nederland


Her er justisminster Anders Anundsen i lufteområdet i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengslet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Her er justisminster Anders Anundsen i lufteområdet i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengslet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Kriminalomsorgen har så langt besluttet at 174 personer som er dømt i norsk rett, skal overføres til soning i Norgerhaven fengsel i Nederland. 72 av dem har ikke samtykket til vedtaket.

Norske myndigheter har leid Norgerhaven fengsel i den nordlige delen av Nederland fra 1. september i år. Fengselet har plass til 242 innsatte.

Per fredag sist uke var det fattet vedtak om at 174 personer som er dømt i norsk rett, skal overføres til straffegjennomføring i fengselet. Av disse har 102 personer selv søkt seg til Norgerhaven, mens 72 av dem ikke har samtykket til overføringen.

Blant dem som har søkt seg til Nederland, er 25 norske statsborgere. Blant de 72 som ikke har samtykket til overføring, har 17 norsk statsborgerskap.

– De som overføres uten å ha gitt sitt samtykke, har den samme rett til å klage på vedtaket som innsatte i norske fengsler har. Det skjer nærmest daglig at innsatte i norske fengsler overføres fra et fengsel til et annet uten å ha gitt sitt samtykke, skriver Kriminalomsorgen i en uttalelse mandag.

Så langt har 32 personer klaget på vedtaket om overføring til det nederlandske fengselet. Blant klagene som til nå er behandlet, er to av dem tatt til følge, mens 17 ikke er tatt til følge. Totalt 114 innsatte var per fredag overført til Norgerhaven. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere