RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 70 drept i fotballbråk

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Flere titalls mennesker ble drept som følge av bråk etter en fotballmatch.

(Nettavisen/NTB): Sikkerhetsmyndighetene i Egypt opplyser at det oppsto bråk etter en fotballmatch i havnebyen Port Said onsdag kveld.

- 73 drept
Egyptisk TV melder at 73 mennesker ble drept i opptøyene etter fotballkampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

De drepte skal i hovedsak ha vært tilhengere av taperlaget.

1000 mennesker er alvorlig skadd, melder Reuters.

- Dette er uheldig og dypt tragisk. Dette er den største katastrofen i Egypts fotballhistorie, sier visehelseminister Hesham Sheiha til egyptisk TV.

Muslimske brorskap anklager støttespillere av den avgåtte presidenten Hosni Mubarak for å ha startet opptøyene.

- Hendelsen i Port Said var planlagt og er en beskjed fra restene til det gamle regimet, sier parlamentariker Essam al-Erian i en uttalelse, melder Al Jazeera.

Stormet banen
Tilhengere av vinnerlaget skal ha stormet banen etter kampen og gått til angrep på spillere på motstanderlaget, samt deres tilhengere.

Både spillere og tilskuere skal ha blitt presset inn i et hjørne. Deretter skal det ha blitt kastet steiner og flasker mot dem.

Fotballaget Al-Masry fikk en sjelden seier på 3 -1 mot rivalen Al-Ahly, som anses for å være det beste laget i den egyptiske ligaen. De to lagene har ved flere anledninger barket sammen, melder nyhetsbyrået AP.

Det egyptiske parlamentet holder krisemøte torsdag for å drøfte hendelsen.

«Krig, ikke fotball»
Ifølge stadiondirektøren ble mange av de omkomne trampet i hjel i kaoset som oppsto.

- Mange døde av kvelning og kraftige bruddskader, sier overlege Hassan al-Isnawi ved sentralsykehuset i Port Said ifølge Ahram.

En Ahli-spiller beskriver hendelsen som «en krig».

- Dette er ikke fotball. Dette er en krig og folk dør foran oss. Det er ingen bevegelse, ingen sikkerhet og ingen ambulanser, sa Mohamed Abo Treika.

Egypts fotballforbund har innstilt alle kampene i toppligaen på ubestemt tid som følge av volden, melder statlig fjernsyn. Nasjonalforsamlingen i landet skal holde et krisemøte torsdag.

- Dårlig sikkerhet
Fotballspillerne anklager egyptiske sikkerhetsstyrker for ikke å ha sørget for god nok sikkerhet under fotballkampen.

- Folk har dødd, vi ser lik nå, sier Ahli-spilleren Mohamed Barakat ifølge Ahram.

Kort tid etter meldingen om tragedien i Port Said viste egyptisk fjernsyn bilder fra en brann på Kairos fotballstadion etter at dommeren der stanset en kamp mellom lagene Zamalek og Ismaili.

Ifølge BBCs korrespondent er egyptiske fotballfans notorisk voldelige, spesielt laget Ahlys supportere, som er kjent som Ultra. Vold under fotballkamper i flere land i Nord-Afrika har økt kraftig siden den politiske uroen begynte å sveipe over regionen for mer enn ett år siden.

Se video fra bråket som oppsto etter kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere