RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 70.000 mottok NAV-støtte i utlandet


Av NAV-ytelser i utlandet, mottok flest alderspensjon. Ytelsen var også høyere enn barnetrygd.
Av NAV-ytelser i utlandet, mottok flest alderspensjon. Ytelsen var også høyere enn barnetrygd. Foto: Paul Weaver (nabilder.no)
Sist oppdatert:
I alt 74.500 personer mottok støtte fra Nav i utlandet i 2015. Alderspensjon var den vanligste ytelsen å motta, viser tall fra SSB.

Personer i utlandet mottok totalt 6,8 milliarder kroner i støtte fra Nav i 2015, viser tall fra SSB. Over 40.000 personer mottok alderspensjon, som var den største gruppen. Flest av dem var norske statsborgere, som også fikk utbetalt mest alderspensjon.

Les: Nye Nav-regler fra 1. januar: Stiller krav til unge sosialhjelpsmottakere

Les også: Nav avslører trygdesvindlere via IP-adresser

Den nest vanligste ytelsen å motta i utlandet var barnetrygd. I alt 12.500 personer mottok denne ytelsen i utlandet. Barnetrygdutbetalingene var betydelig mindre enn andre ytelser. Selv om 17 prosent av alle NAV-mottakere i utlandet mottok barnetrygd, utgjorde beløpet bare 3 prosent av ytelsene til utlandet i 2015.

Les: Knuste 34 Nav-vinduer med jernstang

Les: Tjener 200.000 kroner mer på å være syk i stedet for arbeidsledig

Innvandrere og personer som ikke har vært bosatt i Norge, fikk utbetalt mindre alderspensjon og mindre uføretrygd enn gjennomsnittlig mottaker uten innvandringsbakgrunn. (©NTB)

Les også disse :


Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere