Gå til sidens hovedinnhold

Over 9 milliarder i uoppgitte inntekter på Østlandet

Oslo (NTB): Etter en storkontroll har Skatt øst avdekket uoppgitte inntekter på over 9 milliarder kroner blant landsdelens næringsdrivende.

I en omfattende kontroll av næringsdrivende i fjor fant Skatt øst 9,3 milliarder kroner som ikke er oppgitt til beskatning.

Skatt øst har anmeldt 125 næringsdrivende etter kontrollen, i tillegg til å allerede ha anmeldt 210 næringsdrivende på grunn av manglende oppgaver.

Regiondirektør Ann-Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst påpeker at alvorlighetsgrad og kompleksitet varierer fra sak til sak. I de store og mest kompliserte sakene er det ofte uenighet om hvordan skattereglene skal forstås.

- Vi gjennomfører derfor stadig møter med selskapenes rådgivere for å synliggjøre våre vurderinger av ulike problemstillinger, slik at rådgiverne vet hva vårt syn på regelverket er, sier hun.

Skatt øst hadde i fjor 20 saker med inntektstillegg på over 100 millioner kroner hver. Mange av de større sakene gjelder ulike typer selskapsomdannelser, utnyttelse av skatteposisjoner og overdragelse og prising av varer og tjenester i samme konsern på tvers av landegrenser. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai