RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 90 omkom i skred på Filippinene

Foto: Achmad Ibrahim (AP)
Sist oppdatert:
Over 90 mennesker er omkommet i flere jordskred nord på Filippinene, ifølge lokale myndigheter. Kraftig regn skal være årsaken til skredene.

Manila (NTB-AFP-AP): I provinsen Benguet mistet 90 mennesker livet da fem byer ble rammet av skred torsdag kveld og fredag morgen, opplyser provinsguvernør Nestor Fongwan.

I feriebyen Baguio ble flere hus fullstendig begravd i jordmasser, og 17 mennesker omkom. I tillegg skal fem være bekreftet omkommet og 32 savnet etter et skred i Fjellprovinsen.

Alle skredene har rammet områder hvor det er mye fjell i den nordlige delen av øygruppa, hvor det har kommet store mengder nedbør siden tyfonen Param rammet landet for snart en uke siden.

Om lag 30 byer er rammet av flom etter at flere demninger måtte åpnes for å fjerne overflødig vann. Innbyggere i området har søkt tilflukt på hustak for å unngå å bli tatt av vannmassene.

Viseguvernør Marlyn Premicias i provinsen Pangasinan forteller at får desperate tekstmeldinger fra folk som ber om å bli reddet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere