RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 900 døde i filippinsk tyfon

Manila (NTB-AFP): Dødstallet etter årets kraftigste tyfon over Filippinene er kommet opp i over 900. Og fortsatt er flere hundre savnet, opplyser filippinske myndigheter.

Det er hittil bekreftet at 902 mennesker, de fleste på øya Mindanao, mistet livet da tyfonen Bopha for en uke siden feide over den sørlige delen av Filippinene. 2.000 landsbyer ble rammet av jordskred og oversvømmelser.

Myndighetene sier at 615 mennesker fortsatt er savnet. Det er betydelig lavere enn det forrige anslaget, noe som skyldes at 296 fiskere som var savnet, er kommet til rette. De hadde dratt til havs før tyfonen traff land.

149.000 boliger ble ødelagt under tyfonen, og rundt 80.000 mennesker befinner seg fortsatt i tilfluktsrom på skoler og andre steder. De må regne med å bli der i flere måneder mens myndighetene prøver å bygge mer varige boliger.

FN sendte mandag ut en appell om 65 millioner dollar til ofrene for Bopha. Så mange som 5 millioner mennesker må prøve å bygge opp livene sine igjen etter tyfonen, ifølge FN. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere