*Nettavisen* Nyheter.

Over 900 skadd i uvær i Japan

Tokyo (NTB-AFP): Over 900 mennesker er skadd etter at det har falt enorme mengder snø over de østlige delene av Japan. Foreløpig er bare én person funnet omkommet, men myndighetene frykter at dødstallet vil stige.

Et kraftig lavtrykk som japanske medier kaller «syklonbomben» førte i helgen til at det falt 8 centimeter snø i løpet av ni timer. Dette er det kraftigste snøfallet i disse områdene siden januar 2006, opplyste Japans meteorologiske institutt tirsdag.

I den østjapanske byen Shiojiri omkom en 71 år gammel mann etter at han falt ned i en åpen kloakkrenne mens han vare ute og måkte snø. I regionen rundt hovedstaden Tokyo ble det ifølge kringkastingsselskapet NHK meldt om minst 891 personskader.

Japan Airlines og All Nippon avlyste en lang rekke avganger tirsdag, men ifølge talsmenn for selskapene oppsto det ikke større forstyrrelser i den internasjonale trafikken. Togene i Tokyo-området gikk tilnærmet som normalt.

Mandag ble rundt 3.400 reisende sittende plass på Narita-flyplassen utenfor den japanske hovedstaden, fordi snø stanset togtrafikken til og fra sentrum. I fjellene rundt Tokyo har det enkelte steder falt opp til 30 centimeter snø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.