*Nettavisen* Nyheter.

Over alle Hauger

Flere ganger kåret til landets beste bane, og fortsatt helt der oppe. Hauger Golfklubb er krevende, men stort sett tilgivende for de fleste.

08.08.05 14:42

Hauger har en strålende baneguide på nettet. Allerede fra første utslag merker du at dette er en god golfbane. Et perfekt utslag gir deg gode muligheter til å nå inn på to slag, men skogen til høyre har krevd mangt et sliceoffer.

Hullet er ikke lenger enn 415 meter, men designet slik at man må våge å gå tøffe linjer for å notere en birdie.

For den ferske er det helt overkommerlig.

Skiller bra

Og det er typisk for Hauger. Enkelte av par fire-hullene er meget krevende for selv gode spillere, men ikke så altfor vanskelig for bogey-spillere.

Slik sett gir Hauger de fleste en hyggelig runde, og golfmessig er den blant de beste i landet for gode spillere.

Hull to er intet unntak. Med out of bounds bak og til høyre, må man kunne spille presist i lengde for å notere par.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ombygging

Hull tre er det første lange hullet, men de 500 metrene virker kortere på grunn av en lang utforbakke.

Minus er at den nye greenen ikke ble åpnet før helt i slutten av juni. Det er for dårlig for en mesterksapsbane!

Det første spektakulære hullet krever et utslag på 150 meter over vann, og må være presist i lengde for at man ikke skal miste ballen bak greenen. Til gjengjeld er det god plass til venstre for greenen.

Tøffe utfordringer

Hauger bringer deg innom klubbhuset to ganger i løpet av runden, og første gang kan det være smart å roe nervene før hull 8. Greenen er rett og slett grusom hvis man ikke er nøyaktig og aller helst kan sette backspin på ballen. Svært mange treffer greenen bare for å se ballen trille av og ned i roughen - ofte for å bli borte for alltid.

Så følger en serie ganske greie hull, før selve ulykkeshullet - betegnende nok hull 13 - dukker opp. Hele 413 meter og stigning gjør det uhyre vanskelig å komme inn på to slag.

Haugevis av hauger

Det mest negative med Hauger er litt kjedelig natur og en banelayout hvor man av og til får inntrykket av å gå frem og tilbake over jordene (og haugene; det er hauger av dem!).

Men lukker du øynene for omgivelsene, er Hauger strålende. Greenene er kortklipte og harde. Du må ofte strekke deg for å nå frem, og du må være smart i innspillene for å få ballen til å ligge. Men om man er på greenen, er det mange hindre igjen før det står par i scorekortet. Greenene heller og flagget er ofte plassert slik at man må kunne lese greenen godt og være flink til å beregne rullelengden for ikke å tre-putte.

HTML EMBED

Krevende for nybegynnerne

Hauger er ikke den første banen man bør oppsøke som nybegynner, til det er hullene for lange og greenene for vanskelige. Men det er ikke mange baner i Oslo-området som konkurrerer på det rent golfmessige.

TV 2 Nettavisen kunne tenkt oss bedre informasjon om hullenes design på tee-stedene, og lengdemarkeringene er ikke overdådige.

Men tee'ene og greenene er i brukbar stand, fairwayene likeså. Så det er i det hele tatt lite å klage over. Et prisnivå på drøyt 400 kroner er rett og slett billig for en så god bane!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.