*Nettavisen* Nyheter.

Over én million filippinere kjemper mot flommen

Manila (NTB-AFP): Over én million mennesker kjemper en desperat kamp mot flommen som rammer Filippinenes hovedstad Manila og områdene rundt metropolen.

Monsunregn fortsatte å skylle ned over Manila onsdag og sørget for at både fattigfolk og mer velstående filippinere ble fanget i vannmassene.

60 prosent av byen sto fortsatt under vann, og store landbruksområder ved hovedstaden var også nedsunket som følge av den tre dager lange oversvømmelsen.

- Veiene er i enkelte områder som elver. Folk må bruke båter for å forflytte seg. Alle veiene og smugene er oversvømt, sier Benito Ramos, som er sjef for sivilforsvaret.

20 mennesker er hittil bekreftet omkommet i Manila og områdene rundt byen som følge av uværet. Dermed har totalt 73 personer mistet livet på Filippinene siden en tyfon som førte med seg de enorme nedbørsmengdene, rammet landet i slutten av juli.

De fattigste områdene av Manila er hardest rammet av flommen, siden millioner av mennesker der har bygd hus langs flomutsatte elvebanker, kanaler og en stor innsjø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag