Gå til sidens hovedinnhold

Over hundre bøter skrevet ut av politiet

111 gebyrer og forelegg ble skrevet ut ved Ruseløkka skole. Aldri før har politibetjent Øystein Lægdene skrevet så mange reaksjoner på så kort tid.

VIKA: Åtte, godt synlige, politibetjenter sto utenfor Ruseløkka skole. Midt i gaten sto de med refleksvester. Likevel kjørte bilistene rett mot dem, uten belte, eller snakkende i mobiltelefonen.

På bare tre timer ble 60 reaksjoner skrevet ut ved Ruseløkka skole. Etter endt dag ved skolen på torsdag var hele 111 reakasjoner skrevet ut i form av gebyr og forelegg. Tre personer ble anmeldt og seks biler avskiltet.

I tillegg kommer reaksjoner fra de andre stedene i byen hvor politiet holder Aksjon skolestart.

– Det er ille, sier trafikkansvarlig ved Sentrum politistasjon, Øystein Lægdene.

(Saken oppdateres)

LES OGSÅ: Blir sure når politiet stopper bilister i Oslo

– Må være rekord

– Det er nedslående, sier Lægdene. Aldri har han vært med på å skrive så mange forelegg på så kort tid. Selv mener han det er skremmende mange.

– Dette må være rekord i Oslo, sier han.

LES TRAFIKKSAKER FRA OSLO HER

Gebyrene og foreleggene som er skrevet ut ved Ruseløkken skole fordeler seg på bruk av mobil og manglende bilbelte. Politiet har vinket inn omtrent hver tredje bil som har passert.

– Folk stresser så mye at de glemmer seg bort, det er skremmende, sier Lægdene.

I tillegg er det skrevet ut gebyrer for å kjøre igjennom Cort Adelersgate. Her er det gjennomkjøring forbudt.

– Veldig mange kjører igjennom her. Flere av dem er beboere som bruker det som gjennomkjøring, enda de vet at det er forbudt, forteller Lægdene.

Lægdene sier at de vil forebygge og være proaktive. Han er overrasket over at så mange er hensynsløse i områdene rundt skolene.

Fem anmeldt første dagen

Fra mandag til onsdag er 1645 biler kontrollert. Politiet har hatt aksjoner ved 47 skoler i hele Oslo. Aksjonen fortsetter videre ut uken og neste uke. På aksjonens første dag ble fem personer anmeldt.

De ble anmeldt for kjøring uten førerkort eller uvettig kjøring.

– At så mange snakker i mobil og kjører for fort rundt skolene er betenkelig. Det er også betenkelig at så mange har oppmerksomheten sin på mobilen, at de kjører fort eller kjører på rødt rundt skoler, kommenterte førstebetjent ved oslopolitiets trafikkorps, Finn Erik Grønli.

LES OGSÅ: Tre jenter ble påkjørt av bussen på Ekeberg – Nå kreves sikring

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Eldre kvinner ranet av falske TV-operatører

Disse jentene vil på epleslang i din hage

Gamle ølflasker ligger slengt på fotballbanen