Over hundre slanger beslaglagt i Oslo

Foto: Politiet

En mann i 30-årene er siktet for å ha oppbevart over hundre slanger og reptiler i Oslo.

(dittOslo:) Onsdag morgen gikk Oslo politidistrikt til aksjon mot flere adresser i Oslo, etter mistanke om omfattende oppdrett og omsetning av slanger og andre reptiler. På den ene adressen beslagla politiet over hundre slanger.

Politiet holdt pressekonferanse om funnet i ettermiddag.

I følge politiet kan dette være det største beslaget av ulovlige reptiler i Norge noen sinne. En norsk mann i 30-årene er siktet og pågrepet.

- Slik vi ser det, dreier dette seg om både dyremishandling og miljøkriminalitet, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere foreløpig, men har innkalt til pressebrief klokka 16 i ettermiddag. Da vil blant annet en ekspert fra Dyreparken i Kristiansand være til stede å orientere om saken.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto: Politiet

Dette beslaget er dermed mer enn dobbelt så stort som beslaget som ble gjort i Østfold tidligere i år og som Mattilsynet da fastslo var Norgeshistoriens største.

I april ble til sammen 48 slanger og reptiler beslaglagt i Fredrikstad.

- Dette er sannsynligvis norgeshistoriens største reptilbeslag, sa veterinær ved Matilsynet, Lars Erik Rodestveit til Fredriksstad Blad da.

Les flere saker på dittOslo.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag